Canyon Rouanne

Glijbaan Rouanette
Glijbaan Rouanette

 

De  Rouanette is een erg leuke beginners canyon boven Gap gelegen in de Champsaur. Omgeven door bergtoppen van 2500 meter en hoger ligt deze canyon in een spectaculair landschap. De canyon Rouanne heeft alles wat een leuke canyon moet hebben: kristalhelder water, sprongen, abseils en glijbanen. Dit is een ideale canyon om als eerste keer met deze avontuurlijke sport in aanraking te komen. Door zijn middel lange duur is deze tocht geschikt voor mensen die van een uitdaging houden en toch ook voor families met kinderen (vanaf 12 jaar).[su_row] [su_column size=”1/2″]

Praktische informatie Canyon de Rouanne

  • kosten: 60 euro per persoon.
  • Duur: 2½ uur canyoningen. Plus 30 minuten aanlopen. Eenmaal uit de canyon zijn we met 5 minuten terug bij de auto.
  • Minimum leeftijd: 12 jaar.
  • Voorkeuren: Een bescheiden basis conditie hebben en kunnen zwemmen.
  • Materiaal door ons verzorgd: Neopreen pak (broek & jas), neopreen sokken, helm en gordel.
  • Materiaal zelf mee te nemen: Sportschoenen (géén sandalen of surfschoenen), snackje (energiereep) en water, zwemkleding + handdoek.

[/su_column] [su_column size=”1/2″]

Hoe ziet een dag in de Rouanne er uit?

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats van het gemeentehuis in Ancelle en rijden samen omhoog naar de parkeerplaats naast de canyon. Dit gaat over een piste, dit is een onverharde weg. We komen nogal wat hobbels tegen dus laat uw Lamboghini thuis !

 Hier delen we het materiaal uit: neopreen pakken, gordel, helm en enkele rugzakken voor onze snacks & water. We wandelen in een half uurtje omhoog door een schaduwrijk bos naar het begin van de canyon.
De canyon begint spelenderwijs met verschillende korte glijbanen. Enkele abseils en we komen aan in het tweede deel van de canyon. Hij wordt nauwer en de abseils iets steiler en hoger. We passeren rechts de waterval van Peyron Roux die 50! meter naar beneden valt. Hier in het laatste deel van de Rouanette worden we getrakteerd  op het leukste deel, verschillende sprongen en als één na laatste een diepe poel met heerlijk helder water waar we meerdere keren kunnen springen en een lange glijbaan af kunnen glijden. We sluiten deze schitterende canyon af met een laatste abseil van 13 meter. [/su_column]

[/su_row]

Waar ligt de canyon?

Rouanne
Rouanne

Deze canyon ligt in de vallei ten oosten van Ancelle.
Vanuit Gap gezien neem je de N85 richting Grenoble. 4 km nadat je Gap uit bent sla je rechtsaf de D944 in. Via Col de Manse kom je uit op een rotonde waar je rechtdoor de D13 neemt richting Ancelle. In Ancelle spreken we af bij de parkeerplaats van de gemeente ( la Mairie in het Frans ).

Ondersteund door WordPress