Dag trips

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vialais

De Hautes Alpes en Alpes de Haute Provence kennen bij elkaar meer dan 250 verschillende canyons. Passion Canyon heeft voor u een selectie gemaakt van de mooiste canyons die deze omgeving u te bieden heeft.
De tochten die hieronder genoemd worden zijn een verzameling canyons, beschreven naar moeilijkheidsgraad en zijn volgens ons de mooiste en beste tochten die we hier samen kunnen ondernemen.

Canyons voor beginners:
Dit zijn canyons voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met deze avontuurlijke sport. De watervallen zijn niet al te hoog en het water niet al te wild.

Canyon de Rouanne €55,- ½ dag

Dit is een beginners canyon boven Gap die helemaal compleet is. We maken abseils door kristalhelder water tot 11 meter hoog, verschillende glijbanen (tot wel 8 meter) en enkele sprongen om onze hoogtevrees te testen in een schitterende omgeving. Wie niet wil springen kan altijd via een abseil naar beneden gaan. Zo kan ieder zijn eigen grenzen opzoeken en verleggen.

Canyon de Rabou €45,- ½ dag

Dit is een korte familie canyon naast Gap, ideaal om de eerste keer in contact te komen met deze fantastische bergsport. Glijbanen, sprongen en abseils tot 15 meter hoog. Dit alles in kristal helder water omringd door prachtige kalk rotsen.

Canyons voor gevorderen:

Canyon de la Blache €65,- 1 dag

Gelegen in de Ubaye vallei naast Lac de Serre Ponçon. Het water stroomt altijd rijkelijk in deze canyon. We beginnen rustig aan met kleine abseils, komen langs de ‘cascades de Costeplane’ waar het water als een gordijn naar beneden komt voor we ons naar het tweede deel van deze canyon begeven. Een korte glijbaan en we duiken de drie aaneengeschakelde watervallen in om te eindigen in de ‘leeuwenkooi’, een abseil van 28 meter die ons door het water in een bijna ondergrondse ruimte brengt. Via een korte via-ferrata klauteren we uit de canyon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Imberguet

Canyon de Riolan €75,- 1 dag

Een klassieker en één van de mooiste canyons in de Alpes Maritimes die Frankrijk te bieden heeft. Ruim voorzien van water, vol met sprongen en glijbanen en abseils is deze canyon helemaal compleet. Omgeven door steile kalkwanden is dit een heel spectaculaire canyon.

 

 

Canyon de Réallon €75,- 1 dag

Een avontuurlijke ruige canyon boven het dorpje Réallon gelegen. Deze canyon kenmerkt zich door de verschillende hoge abseils (tot 42m) en het feit dat deze behoorlijk afgelegen ligt. We hebben dus het idee ergens te zijn waar geen mens komt. Via een prachtige wandeling langs de resten van een 14e eeuws kasteel wandelen we omhoog de kloof in waar we ons avontuur gaan beginnen. Je hoogte vrees kan je beter huis laten!

Ravin de Sauze €75,- 1 dag

Dit is het ‘kleine broertje’ van het Ravin des Enfers, niet minder dan 21 abseils tot 30 meter staan ons te wachten! Net als Canyon de la Blache ligt deze canyon ook aan het begin van het dal van de Ubaye, naast Lac de Serre-Ponçon. Zonnig gelegen en met niet al teveel water is dit een goede canyon om uw abseil technieken te perfectioneren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Londrino

Canyons voor echte thrill seekers:

Torrent de Chin Chin €75,- 1 dag
Deze canyon in het dal van Freissinières gelegen staat in de top 5 van Frankrijk en een must als u niet bang bent voor een beetje water. Dit fantastische avontuur speelt zich hoog in de bergen af. Na een kleine aanloop van een uurtje trekken we onze neopreen pakken aan en springen we letterlijk in het diepe. Doordat het water in deze canyon van smeltwater van de gletschers komt kunnen we deze canyon pas aan het einde van de zomer doen (meestal pas vanaf half augustus). Voor die tijd stroomt er meestal teveel water door. Sprongen, glijbanen, abseils tot 25 meter, deze canyon heeft het allemaal. U kunt deze tocht ook in zijn geheel doen als u een echte sportieveling bent en al meerdere canyoning tochten heeft gemaakt.

Canyons voor vergevorderden:
Voordat u mee kan op een vergevorderde tocht vragen we van u dat u al eerder een canyon (bijvoorbeeld de ‘korte’ Chin Chin) met ons gedaan heeft. Op deze manier kunnen we uw techniek bijschaven en de tocht op uw kunnen afstemmen zodat we goed voorbereid ons avontuur tegemoet gaan. Deze canyons doen we in kleinere groepen (4 à 5 man) om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. Het duurt meestal tot halverwege de zomer voordat we deze canyons kunnen afdalen. Augustus en September zijn de gangbare maanden wanneer de condities goed zijn.

Oules de Freissinières €125,- 1 dag
De nr 1 van Frankrijk!
Dit is canyoning in het kwadraat! Tegenover Torrent de Chin Chin in de Freissinières vallei spuit Les Oules naar beneden. Hoewel de abseils niet hoger dan 25 meter zijn moeten we onze complete trukendoos open maken om op een veilige manier door deze canyon te komen. Deze grote klassieker van Frankrijk valt onder de categorie extreme canyons. Water vrees is hier uit den boze en een ruime ervaring met canyoningen is vereist wil je dit als een plezierige tocht ervaren. De “toboggan en S”, “le geyser” en “la vasque des Hollandais” zijn namen die tot de verbeelding spreken voor ieder die bekend is met het canyoningen. Een must voor een actieve canyoneur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Londrino

Torrent de Chin Chin integraal €125,- 1 dag
Dit is de complete canyon vanaf de stenen voetgangers brug boven tot aan de laatste watervallen van 43 meter beneden bij de parkeerplaats aan het einde van de Freissinières vallei. Niet minder dan 5 tot 7 uur zwemmen, glijbanen, sprongen en abseilen wachten op ons. We beginnen gelijk goed met een sprong in het diepe onder de brug om later onder een door het water uitgesleten gat door de rots (syphon) te zwemmen. Daarna volgen een paar kleine watervallen voordat we in het tweede deel van deze spectaculaire canyon komen. Door zijn lengte en technische moeilijkheden (lees uitdagingen) valt ook deze complete canyon onder extreem canyoningen.

Naast dit assortiment wat voor het leeuwendeel in de Hautes Alpes gelegen is zijn er nog legio andere mogelijkheden in de regio PACA, Provence Alpes Côte d’Azur. Zoekt u een gids voor de canyons in de Verdon (Val d’Angouire, Riou of Mainmorte) of voor de Alpes Maritimes (Riolan, Aiglun, Bagnolar, Cramassouri, Imberguet of de Maglia) neem dan gerust contact op en wij maken voor u een programma op maat.

Ondersteund door WordPress