Canyoning uitrusting

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seland Bitet

Wat hebben we eigenlijk allemaal nodig om een canyoning tour te doen?

We hebben een behoorlijk complete canyoning uitrusting nodig voor we verantwoord het diepe in kunnen springen.
Om te beginnen een neopreen pak. Tegenwoordig zijn er speciale neopreen pakken op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het canyoningen. Een neopreen pak beschermt je tegen de koude en tegen de harde rotsen. Van belang is dat de buitenkant van je pak van scheurbestendig materiaal gemaakt is aangezien we langs de rotsen schuren, door de bosjes struinen en vaak genoeg onderuit gaan als het net wat te glad was. 😉 De knieën en ellebogen moeten voorzien zijn van een rubber coating die deze plekken van ons pak beschermt tegen beschadigingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seland Bitet

Mijn voorkeurs neopreen voor de zomer is het model Bitet  van Seland. Dit pak heeft al meer dan 100 canyons gezien en ziet er nog steeds goed uit. Het vest en de long-john zijn van 5mm neopreen gemaakt met een titanium toevoeging er in wat het pak extra warm maakt. De armen en benen zijn van 4mm neopreen gemaakt wat meer bewegingsvrijheid geeft.
Het geniale aan dit pak is dat het achter op je rug en in je knieholtes 3mm superstretch neopreen hebt wat het pak super comfortabel maakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seland Bitet

Grote delen van het pak zijn met de buitenstof Small Diamond uitgerust die het neopreen tegen scheuren of schaafplekken beschermd.
Daarnaast zijn alle belangrijke naden beschermd met een dikke rubber coating zodat je stiksels niet ineens loshangen halverwege de canyon.

Conclusie: een super pak wat erg lang mee gaat!

Ondersteund door WordPress