Canyon Riolan

Riolan
Riolan

De  Riolan is de referentie van canyoningen in Zuid-Frankrijk. Iedereen die van canyoningen houdt heeft deze wel eens of meerdere keren gedaan.
Abseils, glijbanen en veel sprongen, de Riolan heeft het allemaal! Deze canyon is altijd ruim voorzien van water en we kunnen lekker veel zwemmen.
Met kalm stromend water in de zomer is deze canyon voor velen toegankelijk. Als je goed kan zwemmen en een redelijke conditie hebt is de Riolan geen probleem.

[su_row]

[su_column size=”1/2″]

Praktische informatie Canyon Riolan

  • kosten: 85 euro per persoon.
  • Duur: 5 uur canyoningen. Weinig aanlopen en je hoeft niet terug te lopen.
  • Minimum leeftijd: 15 jaar.
  • Voorkeuren: In goede vorm zijn, kunnen zwemmen en 2 à 3 meter kunnen springen.
  • Materiaal door ons verzorgd: Neopreen pak (broek & jas), neopreen sokken, helm en gordel.
  • Materiaal zelf mee te nemen: Sportschoenen (géén sandalen of surfschoenen), lunchpakketje en water, zwemkleding + handdoek.
Riolan
Riolan

[/su_column]
[su_column size=”1/2″]

Hoe ziet een dag in de Riolan er uit?

Het verzamelpunt voor de canyon is de parkeerplaats aan het einde (onderaan) van de canyon. Hier delen we het materiaal uit en bereiden de auto’s voor die ons omhoog rijden. We laten één auto met alle droge spullen van iedereen onderaan geparkeerd staan.
We rijden ongeveer 6 km voor we de auto’s boven parkeren.
Met 5 minuten afdalen staan we aan de voet van deze prachtige canyon. Dan is het nog ongeveer 20 minuten door het bos en de waterlijn lopen voordat we ons materiaal aantrekken en de canyon echt begint.
De canyon begint gelijk spectaculair en we hebben sprongen tot 9 meter in het vooruitzicht. Abseils tot 15 meter hoog en verschillende glijbanen. Dit alles in een fantastische omgeving en turquoise water.

Riolan
Riolan

[/su_column]

[/su_row]

Waar ligt de canyon?

De canyon Riolan ligt in de gemeente van Sigale in het departement (provincie) Alpes Maritimes op ongeveer één uur rijden vanaf Castellane. De GPS coordinaten van de parkeerplaats beneden zijn:

43.8671, 6.9502.

Riolan
Riolan

Vanaf het dorpje Sigale, neemt u de weg richting Roquestéron (dit is de D17). Sla rechts af in een haarspeldbocht naar links toe richting Aiglun (D10). Na enkele kilometers passeert u een brug met een bordje “Riolan”. Hier is de parkeerplaats voor het verzamelen.

Ondersteund door WordPress