Canyon Rabou

De  Rabou is een erg leuke beginners canyon net boven Gap gelegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Glijbaan in de Rabou

Hij is niet heel lang maar heeft daarentegen alles wat een leuke canyon moet hebben: kristalhelder water, sprongen, abseils en glijbanen. Dit is een ideale canyon om als eerste keer met deze avontuurlijke sport in aanraking te komen. Door zijn niet al te lange duur is deze tocht erg geschikt voor families met kinderen (vanaf 10 jaar).

 

[su_row] [su_column size=”1/2″]

Praktische informatie Canyon Rabou

  • kosten: 50 euro per persoon.
  • Duur: 1½ uur canyoningen. Plus 15 minuten aanloop en een half uurtje terug lopen.
  • Minimum leeftijd: 10 jaar.
  • Voorkeuren: Een bescheiden basis conditie hebben en kunnen zwemmen.
  • Materiaal door ons verzorgd: Neopreen pak (broek & jas), neopreen sokken, helm en gordel.
  • Materiaal zelf mee te nemen: Sportschoenen (géén sandalen of surfschoenen), snackje (energiereep) en water, zwemkleding + handdoek.

[/su_column] [su_column size=”1/2″]

Hoe ziet een dag in de Rabou er uit?

We ontmoeten elkaar op de afgesproken plaats (hetzij de parking onder, hetzij boven). Hier delen we het materiaal uit en doen reeds de neopreen pakken, gordel en helm aan. We hoeven slechts 15 minuten door een schaduwrijk bos naar beneden te wandelen voor het begin van de canyon.

De canyon begint gelijk spectaculair met een steile glijbaan van 7 meter die we verschillende keren kunnen afdalen. Dan volgt er een nieuwe glijbaan die ons in een diepe poel lanceert waar we verschillende sprongen kunnen maken (2 tot 5 meter). Gelijk erna nog een kleine glijbaan en sprong en we wandelen een stukje door de canyon voor we een nieuwe mooie glijbaan vinden.

Aan de overkant kunnen we nog meer mooie sprongen maken in een enorme poel. We wandelen en zwemmen een stukje en komen bijna aan het einde van deze mooie beginners canyon. Een kleine glijbaan en een sprongetje van 2 meter doen ons aankomen bij de laatste waterval en de spectaculairste, een abseil van 15 meter! Dit alles in een fantastische omgeving en kristalhelder water. [/su_column]

[/su_row]

Canyon Rabou
Canyon Rabou

Waar ligt de canyon?

Deze canyon ligt onder het dorpje Rabou vlakbij Gap. ’s Ochtends spreken we om 08:30 af op de parkeerplaats. Doet u ‘s middags deze canyon dan spreken we om 12:30 af!

Parkeerplaats:
U rijdt vanuit Veynes gezien over de D994 richting Gap. In het dorpje La Roche des Arnauds slaat u direct linksaf als u een brug gepasseerd bent (wegwijzer Rabou) de D513 omhoog. Volg deze weg totdat u op een grote T-splitsing weer borden Rabou naar links ziet, dit is de D503. U rijdt nog een klein stukje omhoog voordat de weg weer afdaalt door het bos. Vanaf dit hoogste punt is het nog 1 km rijden tot de parkeerplaats die aan het einde van een recht stuk aan de linkerkant ligt. Er staat hier een informatie bord. Hier wacht uw gids op u.

 

Ondersteund door WordPress