Canyoning FAQ

Canyoning FAQ’s

Wat is canyoningen nou eigenlijk precies en wat houdt het nu in?

Canyoningen is een bergsport waarbij we door een kloof (de canyon) uitgesleten door water afdalen door middel van abseilen, glijden en springen. We gebruiken speciale touwtechnieken om iedereen veilig en verantwoord naar beneden te krijgen.

Rouanne
Rouanne

Uw gids leert u de technieken om zelfstandig af te dalen met een touw. Een glijbaan, is zoals de naam al doet vermoeden, een stuk rots waar we zittend over naar beneden kunnen glijden een poel in.
Als de poelen diep genoeg zijn kunnen we ook naar beneden springen als u dat wilt. Wees echter gerust, u hoeft nergens zomaar te springen of glijden. Als u liever wilt abseilen is dat geen probleem.

Een typische canyoning dag verloopt op de volgende manier:
– Daags ervoor hebben we een duidelijke ontmoetingen plaats  afgesproken in de buurt van de canyon.
– Op de afgesproken tijd en plaats wacht uw gids u op om naar het begin van de canyon te rijden.
– Op de parkeerplaats wordt al het materiaal verdeeld over de groep wat we nodig hebben (wetsuits, gordels, helmen, touwen, rugzakken, waterdichte tonnetjes).
– We wandelen in onze zwemkleding naar de instap van de canyon waar we ons omkleden in onze wetsuits.
– We beleven samen een fantastisch avontuur! Tijdens de canyons die een dag duren lunchen we onderweg ergens in de canyon op een mooie zonnige plek.
– Bij de uitstap van de canyon doen we onze wetsuits weer uit en wandelen terug.

Riolan
Riolan

Wat neem je allemaal mee op een canyoning tocht?
Zwemkleding (als je dit ’s ochtends thuis of op de camping al aan doet is het niet nodig je op de parkeerplaats om te kleden).
– Een paar sportschoenen (geen sandalen of andere open waterschoentjes).
– Een lunchpakketje (paar boterhammen, wat energie repen) als de canyon 3 uur of langer duurt, anders een paar energierepen (mueslirepen).  Niet teveel want het moet allemaal in de waterdichte tonnetjes passen.
– Als je een bril draagt denk dan aan een touwtje om hem achter je oren te knopen. Heb je contactlenzen neem dan een paar weg werp lenzen mee in plaats van je dure harde lenzen.
– Droge kleding en handdoeken laten we achter in de auto.

Riolan
Riolan

 

 

 

Ondersteund door WordPress